JŪS galite paremti mūsų Centro veiklą. Centras turi paramos gavėjo statusą. Įstaigos kodas 180703499. Sąskaitos Nr.: LT674010042800090028. Bankas: DNB.
Dėkojame už JŪSŲ gerumą.

Kalendorius

April 2024
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Tarptautinė neįgaliųjų diena

Talentų šou

 

Gruodžio 3d. Telšių rajono vaikų su negale centre paminėjome Tarptautinę neįgaliųjų dieną.

Šia proga surengėme “Talentų šou”. Į salę sugūžėjo  ir maži,  ir dideli ugdytiniai, darbuotojai, tėveliai.  Šventę organizatorės pradėjo L. Žukauskaitės žodžiais:

 

Kažkas sugalvojo mūsų žemę lyg kamuolį

Kur žydras dangus ir raudonos aguonos.

Kažkas sugalvojo ir grumstą ir akmenį…

Kažkas sugalvojo šaltinį ir duoną.

Pasakė kažkas kaip atrodo vaivorykštė

Kaip tirpsta burnoj šaltas sniegas avietės

Bet kas apsakys man gyvenimo skonį?

Ką neša rytojus, atsargiai palietęs.

 

Šventės metu visi kartu ieškojome talentų ir jais džiaugiamės. Aktyviai renginiui ruošėsi grupių pedagogės ir ugdytiniai. Jos kartu su ugdytiniais paruošė programėles, kurios visus nustebino, suteikė džiugių akimirkų.

Šie metai yra paskelbti tarmių metais, ugdytinis Donatas deklamavo L. Dubavos eilėraštį “Sueikem, žemaite”.  Lietuvių kalbos perliukais dalinosi Esmeralda ir Goda, istoriją pasakojo Ernestas.  Įspūdingai pasirodė cirko artistai, talentingi keistuoliai, parodijų grupės. Savo dailininko meną demonstravo Edvinas, dainavo Brigita, Boružėlių grupės vaikai.  Visus nustebino “krepšininkas” Lukas taikliu mėtymu į krepšį. Aurimas ir Modestas lankstė laivelius ir dovanojo draugams.

Skambėjo juokas, džiugesys, plojimai ir daug saulučių  mirgėjo salėje. Vaikai džiaugėsi ir centro virėjų talentu – šventės proga iškeptais torčiukais.

Mūsų bendruomenė pasidžiaugė ir talentų talentu, centro įkūrėja  Direktore, kuriai sėkmingai sekasi vadovauti dvidešimt metų.

Visi kartu dar kartą atradome, kiek talentų turi mūsų centro ugdytiniai ir darbuotojai. Visi esame unikalūs, talentingi, tik tuos talentus reikia atrasti, puoselėti, auginti.

 

Vyr.  auklėtojos  Vida Mikalauskienė ir Jeroslava Liakienė