JŪS galite paremti mūsų Centro veiklą. Centras turi paramos gavėjo statusą. Įstaigos kodas 180703499. Sąskaitos Nr.: LT674010042800090028. Bankas: DNB.
Dėkojame už JŪSŲ gerumą.

Kalendorius

March 2024
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Telšių centro „Viltis“ bendruomenės potyriai „Raubonių parke“

Pirmąją liepos mėnesio dieną Telšių centro „Viltis“ bendruomenė išsiruošė į labai lauktą kelionę. Lietuvoje yra labai daug įdomių vietų, todėl išsirinkti kur keliauti nebuvo lengva. Apgalvoję ir mintyse pabuvoję įvairiose lankomose vietose, nusprendėme, kad mūsų centro klientams labai patiks mūsų nelankytas „Raubonių parkas“. Šiai ekskursijai paskyrėme visą dieną, nes pamatyti buvo tikrai daug ką. Šio parko plotas labai didelis, tad savo kelionę pradėjome nuo dinozaurų parko. Dinozaurų, drakonų ir milžiniškų vabalų parke pamatėme daug natūralaus dydžio, riaumojančių dinozaurų kopijų, judančių drakonų ir didžiulių vabalų. Tai paliko labai didelį įspūdį. Vieni juos stebėjo tyliai padarydami vieną ar kitą nuotrauką, kiti su savo draugais diskutavo jie tikri ar ne, aptarinėjo jų milžinišką dydį. Buvo ir tokių, kurie neslėpė ir garsiai reiškė savo emocijas ir susidomėjimą gyvūnais.

Praėjus pažintinį dinozaurų parką, įsitraukėme į aktyvesnę veiklą. Pabuvojome 9D kino platformoje ir aplankėme atrakcionus. Prie jų susidarė net eilės. Trumpam grįžome į vaikystę. Važinėjome mašinėlėmis, plaukiojome vandens laiveliais, sukomės karuselėje, ant padangos leidomės nuo aukšto šlaito. Patyrėme ekstremalių pojūčių. Taip pat galėjome aplankyti zoo parką ir ten esančius gyvūnus. Zoo parke gyvena net 30 su viršum gyvūnų rūšių (net virš 160 gyvūnų). Nuo mažyčių voveraičių iki gamtos Karaliaus liūto. Rudosios meškos, liūtas, puma, lūšys, elniai, surikatai, dygliatriušės ir daug kitų gyvūnų. Visi jie išsiskiria savo unikalumu, grožiu, bei išskirtiniais sugebėjimais. Kai kuriuos gyvūnus galima aplankyti specialiai įrengtuose aptvaruose ir iš arti su jais pabendrauti, juos paliesti, paglostyti.

Užsiėmimo tūrėjome tikrai visi. Parkas pritaikytas tiek mažiems tiek dideliems. Grįžome visi pavargę, bet pilni gerų įspūdžių ir prisiminimų. Dar ir šiandien gyvename ekskursijos prisiminimais.

 Kineziterapeutė Laura Bikniūtė