JŪS galite paremti mūsų Centro veiklą. Centras turi paramos gavėjo statusą. Įstaigos kodas 180703499. Sąskaitos Nr.: LT674010042800090028. Bankas: DNB.
Dėkojame už JŪSŲ gerumą.

Kalendorius

April 2024
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Su pavasario švente Kazys sveikina tave!

Kaziuko mugė yra rengiama visuose Lietuvos regionuose artimiausią sekmadienį iki Šv. Kazimiero dienos, kovo 4 d. Ji rengiama Aukštaitijoje, Dzūkijuoje, Suvalkijoje ne išimtis ir Žemaitija. Nuo senovės žemaičiai išsiskiria iš kitų, o kuom atspėkit Jūs.

Citata iš Laimutės Kalniuvienės darbo „Taip kalbėjo mūsų senoliai“: -Vuo a žėna tamsta, kou dara suvalkietis, aukštaitis, dzūkelis ė žemaitis, ka anėms paruoda špyga? Suvalkietis, tuoks ėšlaikyts, ramos žmuogos, išvydės tuo špyga, moštėis nepol, bet vėsos ėsėtempės ėštratėn: – Kvailas kaip čebato aulas! Aukštaitis jau nebėšlaika ė tam, katros paruodė špyga, kert i ausi ėš dešinies. Dzūkelis baise gers žmuogos, bet dar karštesnis ož aukštaiti, kert ė ėš dešinies, ė ėš kairies. No, ruoda špyga žemaitiou. Tas veiziejė, veiziejė, veiziejė ė ėšsteniejė: – A tata mon ruoda? Ar pavyko atspėt?

Kovo 3 dieną į Kaziuko mugę atriedėjo, atidundėjo Telšių centro „Viltis“ bendruomenė ir svečiai su gausiomis vaišėmis, tradiciniais žemaitiškais užkandžiais ir kepiniais. Mugės varduvininkai Kazys ir Kazytė buvo paruošę loteriją, kurioje kiekvienas bilietas buvo laimingas, jog kiekvienas atėjęs į mugę iš jos neišvyktų basas.

Sakoma, kad per Kaziuko mugę vieversys išgieda pirmą giesmę, o ir Telšių centre „Viltis“ netrūko dainų, kurias dovanojo dainų autorius ir atlikėjas Gediminas Jokubauskas. Eilėraštį padovanojo Dūseikių grupinio gyvenimo namų gyventojas, jo skaitomos eilės pralinksmino visus susirinkusius. Skambant atlikėjo dainoms ir muzikai centro bendruomenė ir svečiai šoko, dainavo bei žaidė žaidimus.

Nuoširdžiai ačiū Gedimimui Jokubauskui, svečiams iš Dūseikių grupinio gyvenimo namų ir visiems kitiems, kurie dalyvavo ir prisidėjo prie Kaziuko mugės Telšių centre „Viltis“.

                           Socialinė darbuotoja Julė Kikilienė

Užimtumo specialistė Jolanta Varonenkovienė